- Spaľovňa TUKOV
Celozrnné bryndzové pirohy s jarnou cibuľkou
Milujeme našu bryndzu.

Potrebujeme:
cesto - plnka:
- 500g varených zemiakov,
- 150g celozrnná špaldová múka,
- 1 balenie bryndze (mali sme doma iba to menšie 125g - nešetrite bryndzou ... aj 250g dajte),
- čierne korenie a soľ.
Poleva (na vrch):
- biely jogurt (hustý),
- jarná cibuľka alebo čerstvá petržlenová vňať na ozdobu.
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a 400 g z nich popučíme. Pridáme k nim múku, soľ a vajíčko - vypracujeme nelepkavé cesto (ak bude treba, dosypeme múku). Plnku pripravíme zo zvyšných uvarených zemiakov, bryndze a čierneho korenia.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na tenký plát. Pirohy vykrajujeme okrúhlym pohárom, stred naplníme bryndzovou plnkou a po stranách zlepíme vidličkou. Varíme vo vriacej vode.
Podávame s bielym jogurtom, posypeme jarnou cibuľkou (cibuľku si môžte opiecť do chrumkava - dľa chuti), prípadne ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Pirohové pokušenie vám želá tím ckFIT 😋
#ckfit #spalovnatukov #jedlojevasen #bryndza