Vyhledat

Celozrnné bryndzové pirohy s jarnou cibuľkou

Milujeme našu bryndzu.


Celozrnné bryndzové pirohy s jarnou cibuľkou

Potrebujeme:

cesto - plnka:

- 500g varených zemiakov,

- 150g celozrnná špaldová múka,

- 1 balenie bryndze (mali sme doma iba to menšie 125g - nešetrite bryndzou ... aj 250g dajte),

- čierne korenie a soľ.


Poleva (na vrch):

- biely jogurt (hustý),

- jarná cibuľka alebo čerstvá petržlenová vňať na ozdobu.



Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a 400 g z nich popučíme. Pridáme k nim múku, soľ a vajíčko - vypracujeme nelepkavé cesto (ak bude treba, dosypeme múku). Plnku pripravíme zo zvyšných uvarených zemiakov, bryndze a čierneho korenia.


Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na tenký plát. Pirohy vykrajujeme okrúhlym pohárom, stred naplníme bryndzovou plnkou a po stranách zlepíme vidličkou. Varíme vo vriacej vode.


Podávame s bielym jogurtom, posypeme jarnou cibuľkou (cibuľku si môžte opiecť do chrumkava - dľa chuti), prípadne ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.


Pirohové pokušenie vám želá tím ckFIT 😋



#ckfit #spalovnatukov #jedlojevasen #bryndza


PRIDAJTE SA K NÁM ✨

SME TAM, KDE STE AJ VY

  • Facebook - CKFIT
  • ckFIT instagram
  • Pinterest - CKFIT

​© 2020 vytvorené CK FIT